کتیبه های گنجنامه، گنج راستین دوران هخامنشی
دره ییلاقی عباس آباد در حدود 5 کیلومتری شهر همدان، دو کتیبه ارزشمند از دوران هخامنشی را در خود جای داده و نام گنجنامه به راستی برازنده آن است. این دو کتیبه که در گرانیت های الوند، حکاکی شده اند متعلق به داریوش و خشایارشاه هستند و یکی ا آنها کمی بالاتر از دیگری است.
ترجمه متن این کتیبه ها که به زبانهای عیلامی، فارسی(باستان) و بابلی نگاشته شده اند به این شرح است:
کتیبه داریوش"خدای بزرگ است اهورامزدا كه این زمین را آفرید؛ كه آن آسمان را آفرید؛ كه مردم را آفرید؛ كه شادی برای مردم آفرید؛ كه داریوش را شاه كرد، شاهی از بسیاری، فرمانروایی از بسیاری.
منم داریوش، شاه بزرگ، شاه شاهان، شاه سرزمینها كه نژادهای گوناگون دارند، شاه سرزمین دور و دراز، پسر ویشتاسب هخامنشی".
کتیبه خشایارشاه"خدای بزرگ است اهورامزدا، بزرگترین خدایان است كه این زمین را آفریده كه آن آسمان را آفریده كه مردم را خلق كرد كه برای مردم شادی آفرید كه خشایار شاه را شاه كرد، یگانه از میان شاهان بسیار، یگانه فرمانروا، از میان فرمانروایان بی شمار. من خشایار شاه، شاه بزرگ، شاه شاهان، شاه كشورهای دارای ملل بسیار، شاه این سرزمین بزرگ دور دست پهناور، پسر داریوش شاه هخامنشی".
ضمیمه:
hamedan_ganjname.JPG
یکی از کارهای جالبی که چندی پیش انجام شد این بود که ترجمه فارسی این سنگ نبشته ها رو روی سنگ گرانیت کنده بودند و در نزدیکی کتیبه های قدیمی گذاشته بودند. البته گویا جدیداً به دلیل خطر ریزش جمع شده.
در نزدیکی این کتیبه ها یک آبشار هم قرار داره که البته به خاطر سرمای 20 و حتی 35-30 درجه زیر صفر زمستانهای همدان، یخ می زنه

. اما در فصول دیگر سال طراوت خاصی به این منطقه می بخشه. راستی به خاطر کیفیت بد عکس عذرخواهی می کنم، اگر دوباره گذرم بیفته سعی می کنم یه عکس بهتر بگیرم و اینجا بذارم.